Minden rendben.
Borbarát Klub Paks

Köszöntő

Baráti társaságok találkozásakor érlelődött ki a gondolat egy olyan klub létrehozásáról, ahol a bort szerető és értő, a szőlészt-borászt tisztelő, a történelmet megbecsülő emberek kulturált körülmények és rögzített szabályok szerint rendszeresen találkozhatnak. A cél a minőségi szőlőtermelés és  borászkodás pártolása, a kulturált és értő borfogyasztás népszerűsítése, a kapcsolódó értékes hagyományok ápolása.

Az ötletgazdák 1998 elején felkeresték a város polgármesterét, segítségét kérve, egyúttal együttműködést ajánlva. Gyorsan szerződéskötésre került sor, s az alakuló Klub bérbe vette a Prelátus-kúria pincerészét. A Klub megalakulásának időpontja ugyanezen év március 17., az egyesületet a Bíróság nyilvántartásba vette. A felújítás, a berendezés őszre megtörtént, s az első összejövetelt rögtön „nagyágyúval” kezdtük, jelezve a minőség iránti elkötelezettségünket. Tiffán Ede villányi borász indította útjára a borbemutatók sorát.

Összejöveteleinket minden hónap 2. péntekjén tartjuk a klubpincében, ahol minden tagnak réztáblával jelzett helye van. A taglétszám jelenleg 23 fő. Tagfelvételre csak nagyon ritkán, indokolt esetben kerülhet sor. A Borbarát Klub működése zártkörű.

Eddigi rendezvényeink száma meghaladja a százötvenet, az elmúlt csaknem másfél évtizedben megfordult nálunk a hazai borászok krémje, de örömmel találkoztunk a jövő ígéreteivel is.

2015-ben kezdtük meg a 18. évadunkat változatlan célokkal, tervekkel és lendülettel. Az elmúlt időszakot és az aktuális eseményeinket  a honlapunkon tesszük közzé.

Herczeg József
jelenlegi elnök

Borbarát Klub Paks Paks, Rókus u. 21. E-mail: info@govern-soft.hu