A tavaszi szezont záró találkozó keretében Sárközi György és Juhász Péter klubtársak meghívására az Adonyban működő Duna-menti Szent Orbán Borrend képviselőit látogattuk meg a Kápolna-soron. Adony egyébként az Etyek-Budai borvidékhez tartozik.
A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony alapszabálya szerint kistérségi jelleggel működik. Működési területünk ennek megfelelően a korábbi adonyi kistérség településeit fedi le, azaz: Adony, Iváncsa, Perkáta, Kulcs, Pusztaszabolcs, Besnyő, Beloiannisz, Szabadegyháza. Az Adonyi Szőlőhegy hegyvonulata kb. 6,5 km hosszú, közel 80 ha területen, 1200 telken folyik a gazdálkodás. A hegy termése közel 1100 pincében érlelődik és kerül elfogyasztásra.
Maga Kápolna-sor környezete igazán hangulatos, szépen kialakított, rendezett. A pince tulajdonosok rendkívül kedvesek, vendégszeretők, az alkalmi vendégeket is tárt ajtókkal várják, ahogy mondani szokták „szívüket és lelküket is az asztalra téve” kínálják hegy levét.
A program részeként három pince borait kóstoltuk a klasszikus család pincéje mérettől, a komoly vendéglátásra szakosodott pincéig. A fő esemény a Pletser Pincében várt ránk, ahol a löszfalba vájt, több termet magába foglaló pincelátogatásban és kóstolásban volt részünk. A kóstolás után pedig a földbe vájt kemencében sült csülköt szolgáltak fel a társaságnak. A borkínálat alapvetően a vidékre jellemző fehér borokból állt, mint az olaszrizling, sauvignon blanc, generosa és különböző vegyes tételek, vagy a más vidékekről vásárolt vörös szőlőből készült rozé és vörös tételek.
Maga a hely varázsa, az emberek nyitottsága és szívélyessége, a kínált borok és ételek mindenképpen érdemessé teszi a helyet, hogy kisebb-nagyobb társaságban meglátogassák e kellemes vidéket!
Gyuri és Péter köszönjük a lehetőséget, hogy részünk lehetett e kellemes élményben!